Међутим, због свега што се десило, Харијева супруга готово да је изгубила шансу да постане нова "највољенија принцеза", док се Кејт још увек држи.

Фото: Профимедиа

 

 

Ипак, током пређашњих година замерали су јој круто држање и немање осећаја приступачности какав је имала Леди Ди, иако су се у последње време ствари промениле. Војвоткиња се све чешће може видети и без клач ташни које су препознатљиве за краљевску породицу, а и које служе да не би морали да се рукују са онима са којима не желе.

Међутим, последњих дана готово одједном је испливао снимак због кога многи тврде да "ни Кејт ни Меган нису Дајани ни до колена", а на ком је некадашња принцеза грли дете, али не било које.

 

 

Принцеза је урадила нешто што до тада ниједан члан краљевске породице није урадио, нити иједна славна личност. Није желела само да се слика за новине и телевизију и "буде лепа", како се то популарно каже, већ је у своје наручје узела дете које болује од лепре.

Лепра је заразна болест, и узрокује је бактерија која се преноси вздухом, али је отприлике 95% људи је имуно на њу. Данас се лечи комбинацијом антибиотика, али и даље постоје делови у свету где је присутна због неадекватних услова живота и хигијене.

 

Kada su u pitanju leprozni pacijenti, Dajana je želela da pokaže da se bolest ne širi dodirom, a njen rad sa "The Leprosy Mission" odveo ju je do Indije gde je gorepomenuti video i nastao. Od kako je snimak počeo da kruži mrežama, a ponajviše Tiktokom, ponavljaju se isti komentari: "Istinska princeza", "Anđeo", "Ova žena je menjala istoriju", "Kejt i Megan treba da uče od nje", "Svetu treba više ovakvih ljudi", "Ovaj video mi je naterao suze na oči"... samo su delići onoga što se moglo pročitati, a sa jednim se slažemo - svetu treba više osoba kao što je to bila Ledi Dajana.

 

Покојној принцези Дајани било је битно да људи знају да је заиста ту за њих и да их посматра као људе, а не као болест. Урадила је оно чега су се многи гадили и плашили, и на њеном лицу се ниједног тренутка није могло видети ишта друго сем истинске подршке.

Када су у питању лепрозни пацијенти, Дајана је желела да покаже да се болест не шири додиром, а њен рад са "Тхе Лепросy Миссион" одвео ју је до Индије где је горепоменути видео и настао.

 

 

Од како је снимак почео да кружи мрежама, а понајвише Тиктоком, понављају се исти коментари: "Истинска принцеза", "Анђео", "Ова жена је мењала историју", "Кејт и Меган треба да уче од ње", "Свету треба више оваквих људи", "Овај видео ми је натерао сузе на очи"... само су делићи онога што се могло прочитати, а са једним се слажемо - свету треба више особа као што је то била Леди Дајана.

Фото: Профимедиа

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".