Пилетина је једно од најукуснијих врста меса које се може припремити на безброј начина. Уз комбинацију са поврћем, може се добити права нота кулинарских укуса. Овај пут у рецепту су то празилук и кромпир: 

Састојци:

600 г пилетине
1 кашичица млевене слатке паприке
40 г маслаца
700 г празилука
150 мл белог вина
100 мл киселе павлаке
1 кашика вегете

Фото: АТА имагес

 


Припрема:

За почетак, пилетину исечите на комаде. Празилук оперите и исеците на колутове. 

Загрејте маслац па пропржите празилук и исецкано месо. Потом, додајте зачине, млевену црвену паприку и одмах залијте са 100 мл топле воде.

Промешајте, додајте вегету и наставите кувати на ниској темпаратури подливајући месо вином док не омекша. На крају умешајте киселу павлаку.. Препоручује се служење пилетине уз пире кромпир.

Фото: АТА имагес

 

Препорука: 

Уместо пилећих прса, можете користити ћурећа исецкана на мање комаде. 

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: