Брат Дулета Савића није толико добро познат јавности као његов славни близанац и "Звездина" звезда, али Драган Савић дели много заједничких ствари са својим тек неколико минута млађим братом. Близанци су рођени првог јуна 1955. године и осим што су делили мајчину утробу касније се показало да деле и иста интересовања па је Дуле наводно љубав према фудбалу почео да гаји тек када је једном приликом отишао да замени брата.

Фото: Милена Анђела

 

 

- Почео сам да играм фудбал као и сви клинци, с том разликом што је у мом дворишту живео Драган Џајић. Тај моменат је свакако значајан за моју биографију. Мој брат близанац Драган играо је као леви бек у "Јединству" и био је позван на пионирски турнир у Борову, 1970. године. Али, догодило се да је повредио ногу а пошто су нам иницијали исти, ја сам отишао на тај турнир.

 

 

- Ма колико се трудио да будем леви бек, све време утакмице трчао сам напред на месту левог крила. Питају ме у полувремену: "Мали, ко си ти?" "Ја сам Душан!" "Па што си ти дошао?" "Па писало је Д. Савић?!" "Ајде, добро. Кад си дошао, играј!" Ставили су ме да играм на месту левог крила и постигао сам три гола - испричао је једном приликом славни фудбалер а брат Дулета Савића такође је наставио тим путем али мање успешно.

 

 

Брат Дулета Савића и некадашња звезда фудбала заједно су позирали током младалачких дана одевени у исте кошуље а сећање на тај тренутак недавно је поделила Дулетова супруга Марина Рајевић Савић. Сличност је збиља приметна, а могла се уочити још током дечачких дана када су позирали заједно са чувеним Џајом. На још једној слици која је доступна браћа су се фотографисала заједно са мајком.

БОНУС ВИДЕО: