Пери ће несумњиво остати запамћен по улози Чендлера Бинга у веома популарној серији "Пријатељи". У приватном животу, имао је проблема са наркотицима и здрављем, а недавно је објавио и своје мемоаре у којима је писао о најтежим тренуцима у животу и каријери.

Популарни "Чендлер" није се женио, а недавно је испричао како се удварао славној глумици Џулији Робертс (54). Њихова романса почела је пре кориштења друштвених мрежа тако да су поруке једно другом слали путем факса и то на стотине дневно. Везу је прекинуо он и то због страха да ће га она оставити. Патио је од мањка самопоуздања и мислио да никад неће бити довољан, а сада је о свему проговорио.

Пери је испричао да је њихова романса почела након што је глумица позвана да се појави у ситкому 1995. године. Продуценти су га замолили да је контактира након што је она рекла да ће прихватити гостујућу улогу само ако може да буде у причи са његовим ликом, Чендлером Бингом.

- Тада сам јој послао руже и на папир написао: "Једина ствар која је узбудљивија од шансе да ћеш учествовати у серији је да ти напокон имам изговор да ти пошаљем цвеће." Не само да је Џулија пристала да буде у серији, него ми је послала и дар, послала ми је мноштво пецива – рекао је Пери за Тајмс.

Њен пристанак да глуми у посебној епизоди серије "Пријатељи" подстакао је оно што Пери сада описује као тромесечно удварање путем свакодневних факсова док је радила на филму у Француској. Кад је почело снимање епизоде, већ су били пар. Пери је у својој аутобиографији, која тек треба да буде објављена, открио да су разменили стотине порука у данима пре него што је е-пошта постала уобичајена.

Фото: Профимедиа

 

- Три или четири пута дневно седео бих крај свог факса и гледао како папирић полако открива њено следеће писмо. Био сам толико узбуђен да бих се неке вечери нашао на некој забави и кокетирао са привлачном женом и прекинуо разговор како бих могао да отрчим кући и видим да ли је стигао нови факс – препричава глумац.

Он и глумица на крају су започели везу, али Пери ју је оставио два месеца након што се појавила у серији.

- Излазак с Џулијом Робертс био је превише за мене. Стално сам био уверен у то да ће раскинути са мном. Зашто не би? Нисам био довољан и никад не бих могао да будем довољан. Био сам сломљен, савијен, недостојан љубави. Дакле, уместо да се суочим са неизбежном агонијом губитка ње, раскинуо сам са дивном и бриљантном Џулијом Робертс. Можда је мислила да се дружи с ТВ типом, а ТВ тип је сада раскидао са њом. Не могу да опишем тај израз збуњености на њеном лицу након што сам јој рекао – присећа се Пери.

Фото: Профимедиа

 

У књизи Пери открива и своје искуство на рубу смрти са опијатима и признаје да је пет година после разлаза са Робертс гледао како узима Оскара за улогу у ‘Ерин Бронкович‘ док се он знојио на рехабилитацији, окружен колегама пацијентима.

- Док је држала свој говор, глас се подигао у тој соби у рехабилитацијском центру, хитан, тужан, нежан, љутит, молећив, испуњен чежњом и сузама. Нашалио сам се "вратићу те назад". Цела се просторија смејала, иако ово није била смешна реченица у ситкому. Ово је сада био прави живот. Ти људи на телевизији више нису били моји људи. Не, људи пред којима сам лежао, тресао се, покривен ћебетом, тада су били моји људи – сведочи Пери.

Пери такође открива да је био заљубљен у Џенифер Анистон (53), коју је упознао преко заједничких познаника три године пре него што су заједно глумили у серији.

- Одмах ме обузела и свидела ми се. Имао сам осећај да је и она заинтригирана - можда ће то бити нешто. Тада сам добио два посла у једном дану. Па сам назвао Џенифер и рекао: "Ти си прва особа којој сам ово желео да кажем." Била је то лоша одлука и њену хладноћу сам осетио кроз телефон. Гледајући уназад, било је јасно да ју је то натерало да помисли да ми се свиђа превише или на погрешан начин, а ја сам само погоршао ситуацију тиме што сам је позвао да изађемо. Одбила је, али је рекла да би волела да буде пријатељица са мном – препричао је Пери.

БОНУС ВИДЕО: