Седмогодишњи дечак преминуо је након што га је, у психијатријској установи за децу и адолесценте у Окружној болници у Регенсбургу, Немачка, тешко повредио ножем један 14-годишњак, који је том приликом нанео тешке повреде и медицинском техничару (63). Истражитељи не искључују екстремистичку позадину тог напада. Централна канцеларија за борбу против екстремизма и тероризма у Баварској преузела је истрагу овог случаја, преноси „Билд”.

Седмогодишњак је у петак преминуо од последица повреда ножем које му је нанео пацијент (14), док је рањени мушкарац у тешком стању. У петак увече полиција је саопштила да лекари нису могли да спасу живот дечака који је преминуо у болници. Тешко је повређен и 63-годишњи медицински техничар, чије је стање у петак, како је саопштила полиција, стабилно.Један 27-годишњи запослени клинике на крају је зауставио нападача, али је и он лакше повређен у овом инциденту. Према сазнањима "Билда", 14-годишњи дечак, од раније је познат полицији и оцењен је као веома опасан.

Тај ученик је, због сумњи да је планирао пуцњаву у својој школи, од јануара смештен на дечијој психијатрији Окружне болнице у Регенсбургу, зато што није могао кривично да одговара.

Он се, између осталог, сумњичи да је, на релевантним платформама за комуникацију на интернету, "интензивно радио на планирању и извршењу најтежих аката насиља".

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: