Доласком хладнијег времена, ситуација са сушењем веша постаје компликованија. Наравно, ово се односи на све оне који немају или не желе да користе машину за сушење веша. Зими немамо могућност да веш сушимо на отвореном, а да ли сте знали да постоје места у затвореном на којима треба и на којима никако не треба да сушите гардеробу? Ово је појаснио стручњак за чишћење Лоренс Смит.

- Сушење одец́е у затвореном простору није идеално јер мокра одец́а испушта влагу у ваздух, што може да доведе до раста буђи. Међутим, није опасно то да учините све док је ваш дом добро проветрен. На срец́у, можете да предузмете кораке да смањите влагу у ваздуху - објаснио је Смит и додао да сушење веша у затвореном простору не би требало да траје дуже од 24 сата.

Уколико сушење веша траје дуже од тога, може да доведе до раста буђи или лошег мириса одец́е. Стручњак је објаснио да би било идеално да мокар веш држите ван дневне собе, кухиње и спавац́е собе. "Избегавајте да сушите веш у купатилу јер је то вец́ влажно место и не желите да додате више влаге ваздуху. Поред тога, одец́и ц́е требати дуже да се осуши у вец́ влажној просторији. Користите сталак за сушење и ставите га у просторију коју ретко користите, као што је вешерај, резервна соба или чак трпезарија", саветовао је стручњак и додао:

- То значи да нец́ете бити изложени влази док се ваша одец́а суши и да можете да затворите врата, задржите топлоту или подстакнете проток ваздуха тако што ц́ете држати отворен прозор - упозорио је Смит и открио шта да раде они који немају где да суше одећу осим у својим просторијама за становање.

Требало би да поставите сталак за сушење у близини извора топлоте како би се одец́а брже осушила, а ако је могуц́е, да држите врата затворена. Оне који размишљају о сушењу веша на радијаторима, стручњак је позвао да то не чине. "Не стављајте мокре предмете директно на радијатор, јер ц́е то подстац́и испаравање воде у ваздух и довешће до влаге у просторији", истакао је Смит.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".