Дечак (12) из Сјенице извршио је самоубиство у близини своје куће, тако што се обесио о дрво. Према причи мештана, дечак је наводно трпео задиркивања, а био је веома надарен за математику и добар ученик.

Волео је математику

- Пронашли су га обешеног, а употребио је конопац који се користи за везивање бала сена. Ово је права трагедија, све нас је погодило. Породица је живела у тешким условима и од неких особа блиских њима могли смо чути да је дечак имао суицидне мисли, али нисмо могли ни да сањамо да ће дићи руку на себе - кажу за Рину видно потресени мештани села Градац.

Мештани кажу да је дечак волео школу

- Био је јако интелигентан, нарочито је волео математику. Из главе је знао да сабере и подели велике бројеве. Уколико се на њега вршио притисак или повисио тон, застао би, заблокирао се и почео да муца. Баш због тога су га задиркивали. Дечака су због те мане исмејавали, али он се трудио да то стоички поднесе, као и услове у којима је живео - рекао је познаник његове породице, преноси Ало.

Он је подсетио да су за дечакову породицу раније објављивани апели како би им се омогућио пристојан кров над главом.

Црни сине

- Уз помоћ једног човека из Новог Пазара, познатог хуманитарца, организована је акција, па је породици малишана направљена нова кућа. Таман им је на тренутак кренуло набоље, кад се ова трагедија догодила. Знате дешавало се у овом крају да одрастао човек дигне руку на себе, додуше ретко, али дете - то је досад остало незапамћено. Управо смрт малишана је на терет свима у крају, јер нису препознали тескобу која мучи ту малену душу. Чланови породице су нам у разговору рекли да је малишан имао суцидне мисли, али на то нису много обраћали пажњу јер је живот тек био пред њим - казао је пријатељ породице и додао да је дечак кобног дана изгубио мобилни телефон свог друга.

- Био је одговоран и то што му се десило га је много потресло. За губитак телефона није смео родитељима да каже. Међутим, рекао је рођаки, а она је прокоментарисала: „Црни сине, што ниси пазио, грдиће те мајка.“ Недуго после тога дечак је пронађен обешен - рекао је пријатељ породице.

SOS telefon osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: