Михајло Дивац, човек који није веровао у повлачење, младић и боксер који је често био јачи и од метка погинуо је у новобеоградском хотелу “Путник” у фебруару 1995. године.

Био је страх и трепет у целом граду, чак су и најокорелији криминалци деведесетих страховали од његових реакција и непредвидивог карактера.

Фото: Јутјуб принтскрин/vvesko1

 

 

Одрастао је у новобеоградским блоковима, а његове реченице из документарног филма "Видимо се у читуљи" препричавају се деценијама касније.

Ипак, недоумица је како је Дивац страдао, и то од човека који није ни био криминалац. Иако је много теорија, мистерију је тек сада разрешио чувени форензичар Часлав Ристић.

Управо Ристић је једном приликом рекао Михајлу Дивцу да следећи пут неће преживети ако се поново виде. Ристић је заправо саветовао Дивца да се повуче из крининала, али то је последње што је овај новобеоградски боксер планирао.

Фото: Фејсбук принтскрин/Puls Asfalta

 

 

- Када га је Лука Бојовић упуцао у "Трозупцу" отишао сам у Ургентни центар да са њим обавим разговор на околности. Дивац је лежао у шок соби. Питао сам га да ли ће рећи ко је пуцао на њега, а он је рекао "Не, не знам ко би могао да пуца на мене"; испричао је својевремено за телевизију Курир форензичар Часлав Ристић. Бојовић је у Дивца пуцао двапут, али пошто се он није обазирао и рекао да ће му "пиштољ набити у д***", Бојовић се удаљио са лица места.

Ристић је Дивцу рекао нешто што му се није свидело.

- Нема везе знаћете када будем дошао да вас фотографишем. Он ме је питао како то мислиш. Објаснио сам му да ћу га фотографисати када буде мртав. На то ми је рекао - "Инспекторе, ти ниси нормалан" - испричао је за Курир форензичар Часлав Ристић.

 

 

 

Ристић је сада први пут, на свом Јутјуб каналу обелоданио како је заправо Дивац убијен и шта је за њега било кобно.

Дивац је у 8 ујутру отишао до новобеоградског хотела "Путник" где су били смештени учесници боксерског турнира “Београдски победник” како би од такмичара Славише Поповића узео фотографију с посветом. Напуштајући хотел, засметало му је како га је погледао црногорски боксер Радован Радусиновић. После неколико размењених речи, дошло је до ватреног обрачуна, Дивац је био бржи и у правцу Радусиновића и његовог пријатеља испалио шест хитаца. Затим је истрчао напоље, добацивши својим пријатељима: бежите, "ове сам израњавао" . У том тренутку је пао. Усмрћен је метком у леђа.

 

 

Ристић открива због чега је мишљења да је Дивац страдао због кобне грешке.

- Дивац је после "мрког погледа" запуцао из револвера магнум. Међутим, прича се да му је заглавио револвер. А да ли то може да се догоди. Па може када пуца са обе руке, а палцем леве руке блокира точкић који не може да направи пун круг. И тада пиштољ заглави - открива форензичар.

Радусиновић је у том моменту извадио пиштољ ЦЗ-99, узвратио паљбу и испалио ка Дивцу смртоносне хице.

Дивац је иначе, био је припадник чувене 63. падобранске бригаде, а касније и војне полиције Србије. Био је у Вуковару у Хрватској и селу Осмаче у Босни и Херцеговини.

БОНУС ВИДЕО: