Каликте Нзамвита, 71-годишњи мушкарац из Руанде, живи у изолацији 55 година због свог "екстремног страха од жена". Наводно је последњих 55 година провео у самонаметнутом егзилу, односно забарикадирао се у свом дому како би избегао било какав контакт са женама.

Нзамвита је почео да се изолује са 16 година, што значи да ради све - од спавања, чишћења, кувања, мокрења у свом малом затвореном простору. Иако никада није дијагностикована, верује се да Нзамвита пати од гинофобије, веома ретког стања које се описује као - "ирационални страх од жена".

У видео снимку на Јутјубу који је објавила Афримак ТВ, Нзамвита је рекао:

Фото: Јутјуб принтскрин/Afrimax English

 

 

- Разлог зашто сам се закључао унутра и имам ограду на својој кући је тај што желим да се уверим да ми жене не прилазе.

- Када покушамо да му помогнемо, он не жели да му приђемо нити да разговарамо са њим. Уместо тога, ми му дајемо ствари тако што их убацујемо у његову кућу. Он нам не дозвољава да му се приближимо, али ипак узима оно што му нудимо са дистанце - рекао је један од његових комшија у интервјуу за Афримакс.

Живот у тако повученом и усамљеном животу може изгледати као немогућ изазов за већину људи, али изгледа да је Нзамвита задовољан овим начином живота. Овај човек који живи у веома скромним условима намерава да настави да живи као што је живео више од пола века.

Фото: Јутјуб принтскрин/Afrimax English

 

 

- Мени је сасвим довољан начин на који живим. Никада нисам размишљао о жени и то ми је сасвим у реду. Не желим жене око себе јер ме много плаше - рекао је Нзамвита.

Фото: принтскрин Јутјуб/Afrimax English

 

 

Ове специфичне фобије се често могу развити током детињства или адолесценције и могу постати мање озбиљне како старите. Уобичајени примери специфичних фобија укључују страх од одређених животиња, као што су пси, или страх од одређених активности, као што је летење.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".