Родитељи убијених разочарани су запрећеном казном јер су се надали доживотној.

- Речено је да уз добро владање може и само 15 година да одлежи. Каква је то порука друштву - пита Миша Тодоровић, отац убијеног Далибора.

У. Б. у време извршења злочина није напунио 21 годину и био је млађи пунолетник, због чега сходно одредбама Кривичног законика њему није могуће изрећи казну доживотног затвора, већ као максималну казну, казну затвора у трајању од 20 година. Тужилаштво је предложило суду ову казну.

- Ја сам очекивао да ће бити казна доживотног затвора, мада је и то мала казна за овакав масакр. Цео живот ће толике породице бити завијене у црно, а он не показује ни зрно покајања. Њему је исто као што је убијао псе по селу са оцем, тако је и нашу децу побио. Немам речи, закон је такав да он може добити само 20 година. Били ми задовољни или не, тако ће бити - каже Миша Тодоровић.

Отац убијених Милана и Кристине Панић, Саша, каже да није веровао да ће У. Б. бранити адвокат из околине Младеновца након почињеног масакра.

- Не могу да верујем да постоје такви људи који ће бранити њега. Ја сам отишао у канцеларију адвоката који њега брани, да се уверим да је то тачно. Његова секретарица ми је то потврдила и заплакала је. Захвалио сам јој се на информацији, изашао сам из канцеларије, она је остала у сузама - прича Саша.

Нем од бола, каже да га је јако заболело када је чуо да ће У.Б. добити само 20 година затвора.

- А колико сам разумео, то није "казна", већ период за који он треба да се поправи. Адекватна казна је само доживотна и томе сам се искрено и надао. Ова казна за мене није довољна - рекао је Саша Панић гостујући на Хаппy ТВ.

Подсетимо, Више јавно тужилаштво у Смедереву подигло је у среду оптужницу против Уроша Б. (21), а он се терети за тешко убиство деветоро људи и рањавање 12 особа. Међу убијенима су и две малолетне особе. Оптужницом, која је написана на 210 страна обухваћен је и отац У. Б, као и његова два рођака - ујак и брат од ујака.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".