Елезовићев син, Никола, потврдио је за Косово онлајн, да је његов отац Илија стигао кући, али да је у веома лошем здравственом стању.

- Он је овог тренутка стигао у Митровицу и ми смо пресрећни што га видимо. Оно што могу да приметим то је да је поприлично лошег здравственог стања и да је доста пропао. Надамо се да ће сада уз адекватну исхрану, јер он је тежак онколошки пацијент, да ћемо успети да га опоравимо и да настави даље нормалан живот са својом породицом - рекао је Никола Елезовић.

Нагласио је да му је отац пренео да није имао никаквих проблема у притвору и да су стражари били изузетно коректни према њему.

- Није имао ни психичко, ни физичко малтретирање - навео је он.

Захвалио је свима који су пружили подршку његовом оцу.

- Захвалио бих се свим људима, пре свега мојим колегама, Канцеларији за КиМ, Ловачком савезу Србије који је много помогао прородици, као и свим људима који су пружили подршку да Илија што пре изађе и брани се са слободе. Хвала свима од срца у име породице Елезовић - поручио је Никола.

Илија Елезовић, који је тежак онколошки болесник, ухапшен је 20. септембра, након чега му је одређен једномесечни притвор.

Њему је притвор и поред тешког здравственог стања 19. октобра продужен за још два месеца. Пантовић је тада изјавио да је притвор продужен иако је суд располагао медицинском документацијом, која сведочи и потврђује да је Елезовићу угрожен живот.

Због лошег здравственог стања Елезовића су претходнх недеља посећивали представници ОЕБС-а, Унмика, Еулекса, омбудсмана и два пута га је посетио представник Међународног Црвеног крста из Женеве.

Канцеларија за Косово и Метохију упутила је пре седам дана писмо шефу Еулекса Ђованију Пјетру Барбану поводом лошег здравственог стања, третмана и положаја Елезовића, указујући на лоше поступање косовских институција према њему, које, како су навели, може да има фаталан исход. Како су тада поручили из Канцеларије, Елезовићева болест је у поодмаклој фази и у затвору нема услова да добије неопходну терапију и здравствену негу, због чега је тражено да да му се одобри мера кућног притвора до окончања поступка.

(Косово онлајн)

БОНУС ВИДЕО: