Овим поводом огласио се и енглески клуб на друштвеним мрежама.

- Фудбалски клуб Евертон је у жалости због смрти председника Била Кенврајта, који је преминуо мирно у 78. години, окружен својом породицом и вољенима. Бил Кенврајт, најдуготрајнији председник Евертона, водио је клуб кроз период незапамћених промена у енглеском фудбалу.

Читавог живота верни Евертонов навијач, постао је члан управног одбора 23. октобра 1989. године, а на Боксинг деј 1999. године његов конзорцијум Труе Блуе Холдингс је преузео клуб. Првобитно потпредседник, 2004. године је наследио свог блиског пријатеља Сира Филипа Картера на месту председника.

За време својих 19 сезона као председник клуба, Евертон је остварио 12 пласмана међу осам најбољих екипа, укључујући и четврто место 2005. године, стизање до финала ФА купа 2009. године и шест одвојених европских квалификација. Клуб је изгубио председника, вођу, пријатеља и извор инспирације.

 

 

Мисли и молитве свих у Евертону су упућене његовој партнерки Џени Сигроув, његовој ћерки Луци Кенврајт, унуцима и свима који су га познавали и волели - пише у саопштењу.

БОНУС ВИДЕО: