Завадлав је проглашен кривим и добио је 40 година затвора. Добио је по 15 година за сваког убијеног, а обједињена казна износи 40 година. У казну је урачунат и део из раније пресуде који се односи на набавку аутоматске пушке и пуцање по Варошу.

Оптужени је пресуду слушао с подсмехом, а након изрицања је и аплаудирао.

ДОБИО ИСТУ КАЗНУ

Септембра прошле године Високи казнени суд је Завадлаву (28) након жалбе делимично укинуо прву пресуду због троструког убиства које се догодило у јануару 2020. године у сплитском Варошу. По тој пресуди, која је донета у фебруару 2021. године, такође је осуђен на максималну затворску казну од 40 година.

Завадлав је осуђен да је 11. сјануара 2020. године са 37 метака из аутоматске пушке убио Марина Бобана (25), Јурицу Торлака (37) и Марина Ожића Паића (25) који су се у време убиства возили моторима на Шперуну и у Варошу.

Фото: Јутјуб принтскрин/ЦРОПИX

 

Током суђења је саслушано више од 20 сведока, а међу првима су били родитељи убијених и очевици који су се тог дана затекли у Варошу.

УБИО ИЗ БЕЗОБЗИРНЕ ОСВЕТЕ

Завадлав је оптужен за три тешка убиства из безобзирне освете, а како у судском поступку није утврђено да се у том случају радило о безобзирној освети, пре пресуде је измењена квалификација кривичног дела, тако да је на крају осуђен за обична убиства. Осуђен је и за илегално поседовање оружја и општеопасну радњу.

Фото: Фејсбук

 

На суђења у Сплит је долазио из затвора у Госпићу. Завладав је иначе у судници седео везан ланцима и у панциру, променио је чак шест адвоката, а памтиће се и по томе што је неко време са судским већем комуницирао искључиво на италијанском језику и рекао да би га требало номиновати за Нобелову награду за мир.

Младић и даље тврди да није починилац троструког убиства које је шокирало Сплит и тражи да га ослободе.

БОНУС ВИДЕО:

(Индекс.хр)