Обука се изводи у рејонима размештаја, на полигонима и вежбалиштима Војске Србије, а циљ је да се одржи и унапреди оспособљеност тенковских посада за борбену употребу тенка М-84 и за извођење оклопних и противоклопних дејстава у борбеним операцијама.

Током вежбовних активности, тенковске посаде усавршавају тактичке поступке у извођењу борбених дејстава у одбрани и нападу, и пролазе практичну обуку за сигурну вожњу тенка на различитим теренима, ефикасну употребу наоружања и за одржавање склопова и подсистема овог сложеног борбеног средства.

У наредним етапама обуке, тенкисте очекују припремна и школска гађања, а потом и тактичке вежбе и бојева гађања, на којима ће у зимским условима демонстрирати обученост за реализацију најкомплекснијих задатака тенковских јединица.

Сталном обуком у тенковским батаљонима обезбеђује се да све посаде испуњавају захтеване стандарде обучености, а тиме и висок ниво борбене готовости ових јединица, које су носилац маневра и ударне моћи у операцијама Војске Србије.

БОНУС ВИДЕО: