Открива да је морао у затвор, али да га је било срамота да то каже послодавцу.

Суд је ипак одбио његову тужбу, наводећи како је одлука о отказу законита. На посао није долазио од децембра 2017. до фебруара 2022. због боловања, а потом је до краја марта 2022. користио годишњи одмор. На неодређено је био запослен у јулу 2015. године.

Како се ни након истека годишњег одмора 23. марта није појавио на послу, ХЕП му је уручио отказ уговора о раду с којим се сагласило и Радничко веће. Он је на суду рекао како је након боловања 17. фебруара прошле године упућен у затвор због неплаћања алиментације за дете.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Али, у међувремену је платио све заостатке за издржавање детета које је био дужан, па је 27. априла исте године ипак пуштен из затвора. На крају је путем адвокатице у марту молио ХЕП да му омогући неплаћен допуст од још барем месец дана, али они на то нису пристали.

- Имао сам оправдани разлог недоласка на посао јер сам био физички спречен, а да ми је послодавац одобрио додатни неплаћени допуст у трајању од месец дана, до отказа уговора о раду не би ни дошло - тумачи.

- Био сам на боловању задње четири године па тих додатних мјсец дана не би ништа значило. Али, ХЕП је се очито желео да ме се реши, што је неприхватљиво с обзиром на мој стаж, здравствене и породичне прилике и статус бранитеља - упозорио је отпуштени радник.

У ХЕП-у кажу како су га они на крају марта прошле године коначно очекивали на послу, али се “уопште није јављао, нити је долазио на посао, нити је на било који начин оправдао изостанак”. Пресуда је неправоснажна и мушкарац се на њу може жалити, пише Јутарњи лист.

БОНУС ВИДЕО: