Познати глумац, Предраг Бјелац, који већ годинама упоредо снима и у иностранству, и то са светским звездама, тврди да серија "Црна свадба", у којој глуми свештеника Илариона, може да парира Холивуду.

- "Црна свадба" је потпуно нови жанр у нашој телевизијској продукцији. Серија изгледа светски и може да парира свим иностраним пројектима због савршених визуелних компонената, сјајне режије, ефеката и музике. Подигла је серијску продукцију у Србији на виши ниво јер је у једном и трилер, хорор, мистерија и авантура - прича глумац и открива да многе сцене нису снимљене јер су биле презахтевне:

- Сценарио је фасцинантан, никада се раније нисам сусрео са нечим таквим. Свака епизода је пролазила кроз 15 руку, што значи да је студиозно написана. Када су ми на једном од састанака рекли да из продукционих разлога 60 сцена уопште није ни ушло у процес снимања, можете да замислите каква је то громада од текста, захтевности и сложености пројекта. Два пута сам прочитао цео сценарио јер ми је био презанимљив.

Фото: Јутјуб принтскрин/Firefly Productions

 

 

Он каже да му је једна од најзахтевнијих сцена коју је снимио у последњој епизоди прве сезоне била она са колегиницом Јеленом Ђокић.

- Тај чин Наташиног замонашења, коју глуми Јелена, морали смо да изведемо врло пажљиво и да поштујемо све црквене каноне који су познати, да не увредимо никога, па ни свештенство. Нисам цркву у серији доживео као нашу, српску православну, него као неку организацију која има својих проблема и мана. Покушао сам критички да се поставим према томе, јер је мој лик све само не позитиван. Врло је тешко и незахвално играти такав лик веродостојно, да га одбраним, а да никог претерано не увредим - каже глумац.

Фото: РТС принтскрин

 

 

Снимање друге сезоне "Црне свадбе" недавно је завршено, а Бјелац каже да његов лик у наставку постаје много значајнији.

- У другој сезони нас свашта очекује, биће хаоса. Имам далеко значајнију и већу улогу и биће ту много изненађења. Не смем ништа више од тога да откривам - каже глумац.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО: