Мушкарац осуђен за убиство своје трудне жене изашао је из аргентинске прашуме где се крио више од 20 година.

Рамон Анхел Абрегу (70) вратио се пре неколико дана у Огњену земљу, архипелаг на југу земље, након што је прешао четири гранична прелаза, два у Аргентини и два у Чилеу, без папира, наводи локални лист Кларин.

Абрегу је 22 година живео неоткривен у џунгли Чако Салтењо након бекства из затвора у фебруару 2001. године, а поново се појавио након што је истекао рок застарелости његовог злочина.

Стигао је у кривични суд у Рио Грандеу да затражи застаревање предмета због убиства супруге.

- Застарелост наступа после 20 година. Тачно толико је успео да остане у бекству и да се крије. Тако је одслужио казну - рекао је његов адвокат Алехандро Де ла Рива за локални лист.

Абрегу је у септембру 2000. осуђен на 20 година затвора јер је у јануару те године четири пута пуцао у своју супругу Еву Фалкон, која је била у седмом месецу трудноће.

Осуђен је за фемицид - намерно убиство из родних мотива.

Неколико месеци након изрицања пресуде побегао је у Чиле камионом који је кренуо ка граничном прелазу Себастијан. Локални медији наводе да је касније поново ушао у земљу и живео у северној провинцији у џунгли.

Абрегу је успео да побегне из затвора тако што је искористио безбедносне недостатке. Три полицајца су у то време чувала 23 затвореника. Његово одсуство је примећено тек после пола дана.

Нејасно је да ли ће Абрегу моћи да проведе на слободи преостале године свог живота. Тренутно је у притвору у притворској јединици Рио Гранде док његова одбрана тражи да буде ослобођен.

Извори из тужилаштва рекли су локалним медијима да његово потенцијално пуштање на слободу "није тако аутоматско" јер постоје правни проблеми око случаја.

За сада није познато како је толико дуго преживео у џунгли.

Недавно је међутим одјекнула вест да је четворо деце чудом преживело 40 дана у дивљини након пада авиона у џунглу.

БОНУС ВИДЕО: