Како су најавили из Републичког хидрометеоролошког завода, крајем дана и у току ноћи се може понегде и у осталим крајевима очекивати слабљење ветра и мањи пад температуре.

Метеоролошка најава у 6:20 најавила је и слабу кишу у наредна два сата у Бачкој и понегде на југозападу Србије.

Цела Србија у жутом метеоаларму

Оно што је необично за ово доба године су релативно високе температуре. За данас и сутра су упаљени и жути метеоаларми, који су доста помешани - односе се на кишу, ветар, грмљавину, али и високе температуре.

У недељу је цела територија Србије обојена у жуто, али односи се само на високе температуре. Та боја означава да време потенцијално може бити опасно.

Рано јутрос, већ у шест сати је измерено 25 степени у Београду, Ваљеву и Новом Саду. Степен мање било је у Сомбору, Пожеги и Сремској Митровици.

Најхладније је било у Неготину и Зајечару где је било девет, односно седам степени.

У недељу постоје услови за кишу, биће до 28 степени
Услова за краткотрајну кишу биће и у недељу, додали су из РХМЗ-а, али ће се задржати топло, од 24 до 28 °С.

Наводе и да мало свежија јутра треба очекивати почетком наредне седмице, али да се од уторка после подне поново очекује нагли пораст температуре уз појачање јужног и југозападног ветра.

У другој половини седмице, према временској прогнози РХМЗ-а, уследиће пролазна наоблачења с кишом, пљусковима и грмљавином.

Данас топло и ветровито

У Србији ће данас бити облачно, топло и ветровито време са ређом појавом слабе кише и уз умерен и јак јужни и југозападни ветар, који ће у брдско-планинским пределима повремено достизати ударе олујне јачине.

На истоку и југоистоку биће претежно сунчано, после подне на северу и западу местимично са кишом и пљусковима са грмљавином уз мањи пад температуре, док се на истоку и југоистоку очекује постепено наоблачење, наводе из РХМЗ-а.

Увече и у току ноћи краткотрајна киша биће могућа понегде и у осталим крајевима, ветар ће бити у слабљењу, а температуре ће се кретати од 25 до 30 степени.

Топло време очекује се до среде, док се у другој половини недеље очекују честа пролазна наоблачења са кишом и локалним пљусковима и грмљавином и температуром у постепеном паду.

БОНУС ВИДЕО: