1. Маслиново уље за пржење

Маслиново уље је изузетно добро за здравље срца, али постаје штетно када га изложимо високим температурама. Иако ова тема изазива бројне полемике, боље је спречити потенцијалну штету. Оно што са сигурношћу можемо рећи јесте да загревањем уништавамо структуру уља.

Уместо тога, маслиново уље боље користите као “зачин” готовом јелу.

Фото: Профимедиа

 

 

2. За роштиљ

Постоји много рецепата за маринаду у којима се спомиње маслиново уље. Иако није штетно, потпуно је непотребно користити маслиново уље у ове сврхе јер оно једноставно изгори. Заправо, месо и поврће за роштиљ није потребно уљити.

Довољно је науљити решетке роштиља, а намирнице маринирати у сувим зачинима.

3. Маслиново уље за лице

Многи користе маслиново уље и у козметичке сврхе, најчешће као маску за косу, уље за масажу или негу коже. Међутим, када је реч о лицу, маслиново уље треба избегавати!

Разлог томе је то што је маслиново уље густо и затвара поре, стога га особе које су склоне акнама треба да га избаце из своје козметичке рутине.

БОНУС ВИДЕО: