То је саопштио порталу РТЦГ начелник Управе за поморску сигурност и управљање лукама (УПСУЛ) Жарко Лукшић.

Лукшић је казао да су успели да спасу три особе, а да се женска особа утопила на само двадесетак метара од обале.

- Група младих Молдаваца је данас према информацијама испловила из барске марине на стенд ап даскама и убрзо их је јужни ветар одвукао из Голог Брда у Сутомору. Очајнички су пред великим таласима покушавали да се докопају сутоморске плаже - казао је Лукшић.

Њихов оперативни центар је добио информацију у 16:45 сати.

- Две младе особе тридесетих година су успеле да дођу до плаже и таласи су их избацили, али упркос високом ризику за посаду чамаца и близине стена, друге две је преврнуо талас и бацио на камениту обалу. Последњим атомима снаге дошли су до плаже, али женској особи није било спаса. Огромни таласи нису дозвољавали да им ико у том тренутку помогне - рекао је Лукшић.

На лице места су се одмах нашли МУП ЦБ Бар и Сектор граничне полиције.

- Завод за хитну медицинску помоћ је збринуо остале особе - закључио је Лукшић.

У Будви мушкарац спашен у последњем тренутку

Поред овог догађаја данас око 13 сати Поморско опертивни центар је примио позив од ОКЦ 112 да се један пливач налази код Ричардове главе у Будви и не може да изађе из мора због великих таласа.

- Због конфигурације терена и плитке воде, са мора је било немогуће доћи, а да се не угрозе животи спасилаца и чамац, те је на крају уз напор свих служби са копна и херојског подухвата Будванина Луке Вукчевића, живот мушкарца спасен у последњем тренутку - саопштио је Лукшић.

Он каже да овакве ситуације и авантуристичко понашање у пракси доводи до трагичних посљедица.

- Све то и поред јасних најава лошег времена те огромних таласа који гутају све пред собом - рекао је Лукшић.

БОНУС ВИДЕО