Прво што људи примете кад уђу у неку кућу нису ни намештај, ни боја зидова ни чаробне завесе. Прво што их прувуче или одбије је - мирис којим нечији дом одише.

Фото: Профимедиа

 

Да би вам кућа лепо мирисала, потребно је да редовно проветравате просторије, као и да одржавате хигијену. Међутим, понекад нисмо задовољни и желимо онај додатни, посебан мирискакав се обично шири богаташким кућама.

У њима као да нико никад није пушио, кувао ручак ни сушио веш - све одише благом аромом чистоће и племенитих нота воћа и парфема. И ви можете да ово постигнете на врло једноставан начин.

Фото: Профимедиа

 

Потребни су вам лимунови, со и алкохол, а додатке одаберите по свом укусу. Можете припремити одмах три природна дезодоранса - за различите просторије.

Засеците лимунове у "крст", тако да на једном крају кришке остану спојене. Спустите сваки лимун у малу чинију, тако да спој кришки буде на дну. Сада поспите пуну кашику соли (можете користити морску ако имате) преко лимуна, а онда прелијте са две-три кашике алкохола.

То је базични рецепт који даље можете да дотерујете - преко другог лимуна са сољу и алкохолом прелијте пар кашика омиљеног омекшивача, а преко трећег поспите млевени цимет, орашчић или етерично уље. Распоредите посудице по стану - ставите их у дневну собу, кухињу и купатило и уживајте у мирисима који освајају као скупоцени парфеми.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".