Ема Френсис Гуд била је одушевљена кад је 2020. сазнала да је у другом стању. Њеној срећи није било краја кад је у октобру исте године на свет донела сина Харвија.

Некада велики заљубљеник у активни начин живота, Ема се током трудноће угојила чак 26 килограма. Признаје да је имала изражен апетит, да се није кретала и да је жудела за великим количинама слатке хране.

- Желела сам да једем чоколаду, чоколадни мус, било шта што садржи огромне количине шећера – признала је Ема.

Пред порођај је догурала до 95 килограма.

Фото: Профимедиа

 

Кад је малени Харви рођен, Ема је одлучила да врати девојачку линију. Али, ни код ње, као и код многих новопечених мајки, то није ишло баш лагано. Ипак, на Еминој страни је била жеља за физичком активношћу. Два месеца после порођаја кренула у лагане шетње са сином. Њега би возила у колицима, а онда је ходала што је више могла.

Кад је дечак мало порастао, стављала би га у носиљку и тако је, са најслађим могућим оптерећењем, обављала кућне послове. То је, тврди, било довољно да покрене процес мршављења.

- У време пандемије теретане нису радиле, тако да нисам имала прилику да одем да вежбам. Али, снашла сам се на други начин: сина бих стављала у носиљку док сам чистила и рибала кућу, а на руке сам прикачила конзерве уместо тегова како бих постигла ефекат оптерећења – прича Ема.

Паралелно са враћањем активности у живот, Ема је одлучила да промени и начин исхране. Некада обилне оброке који су подразумевали брзу храну и слаткише заменила је дијетом на бази протеина и угљених хидрата, али са малим садржајем масти. То јој је, тврди, помогло да има довољно енергије и да се у исто време осећа сито. Ипак, једну навику из периода трудноће је задржала – наставила је да једе чоколаду.

- Не желим да се ограничавам, па и сада свакодневно једем чоколаду. Док сам била на дијети, водила сам рачуна да будем у калоријском дефициту, али нисам желела да гладујем. Важно је да неке навике промените, али све је у доношењу паметних избора – објашњава ова млада мама.

На Инстаграму редовно дели фотографије из теретане, а поделила је и слике „пре“ и „после“, како би сви њени пратиоци могли да испрате процес трансформације.

Откако је родила сина, за свега годину дана Ема је успела да смрша чак 30 килограма и доведе линију до савршенства захваљујући редовним одласцима у теретану. Ни дан-данас се не одриче чоколаде и тврди да је и уз ову посластицу могуће смршати ако се придржавате калоријског дефицита.

- Пуномасно млеко замените обраним млеком, користите уље од авокада и додајте протеине сваком оброку. То су мали кораци, мале промене које праве велику разлику. Запамтите, брза решења не постоје. Сваког јутра имате два избора: да идете у сусрет својим сновима или да наставите да их сањате. Будите доследни у исхрани и тренингу и резултати ће сигурно доћи – поручује Ема.

(Еспресо/Срећна република)

БОНУС ВИДЕО: