Стручњаци упозоравају да редовно спавање од осам сати не треба да буде луксуз, вец́ неизоставни део здраве рутине. Недостатак сати за спавање може озбиљно да утиче на ментално, емоционално и физичко здравље. Погледајте шта се дешава ако сваке ноћи спавате осам сати:

Брже ћете научити нове ствари

Ако не спавате довољно, то утиче на то колико добро можете да се концентришете на нове вештине и запамтите нове ствари. Научници су открили да нове информације обрађујемо док спавамо. Другим речима, ваш ум и тело су бољи ујутру, након што сте се правилно одморили.

Бићете свеснији

Када се редовно одмарате довољно, ваша концентрација, фокус и вештине решавања проблема функционишу на оптималном нивоу. Можете јасније да размишљате и брже доносите одлуке.

Лакше ћете контролисати своју тежину

Студије су показале да док спавамо, стварамо хормон који се зове лептин, а који говори нашем телу да смо сити и да нам не треба више хране. Када се не одмарамо довољно, почињемо да имамо жељу за храном.

Ваше здравље ће се побољшати

Научници су открили да довољно сна нец́е само смањити ниво стреса, вец́ може да смањи и ризик од настанка високог крвног притиска и високог холестерола. Недостатак сна такође може да доведе до здравствених проблема са срцем.

Ваша кожа ће изгледати боље

Наша кожа је веома добар показатељ нашег општег здравља и благостања. Наша кожа је наш највец́и орган и стално је изложена временским приликама, УВ зрачену, прашини и сунцу, а када спавамо, наша кожа се сама поправља.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".