Саобраћајна несрећа се догодила 10. октобра у поподневним сатима на ауто-путу А3 код загребачких чворова Јакушевац и Косница

Како преноси Јутарњи лист, претпоставља се да ће му дежурни судија за истраге Жупанијског суда одредити једномесечни истражни затвор.

- Током полицијског увиђаја, који је на месту несреће трајао сатима, утврђено је да је возач теретњака у 14.16 сати изазвао несрећу кад је возилом српских регистрација у зауставној траци налетео на комби и на човека који је био иза кмбија - преноси Јутарњи лист детаље несреће и додаје:

- Обављеним увиђајем, којим је руководила заменица Опшинског државног тужилаштва у Великој Горици, те прикупљеним обаштењима од сведока, од стране полиције утврђено је како је за изазивање саобраћајне несреће одговоран 73-годишњи држављанин Србије, који је управљао теретним возилом с прикључним возилом. Наиме, предњим делом теретног аутомобила налетео је на комби возило загребачких регистарских ознака, које је било заустављено у траци намењеној за заустављање возила у нужди - кажу из ПУ загребачке, наводећи како је возач комбија у кобном тренутку био ван возила и нажалост, није му било спаса упркос брзој медицинској интервенцији.

(Јутарњи лист)

БОНУС ВИДЕО: