Десетоминутни громогласни аплауз на крају пројекције потврдио је да је екипа овог ратног спектакла успешан филм, који никога неће оставити равнодушним.

"Хероји Халијарда" прате судбину породице Јовић, а главни јунак је отац Коста, кога тумачи управо Жарко Лаушевић. Коста има три сина и ћерку. Док се Мирко (Никола Ракочевић) бори у одредима Југословенске војске у отаџбини, Сретен (Вучић Перовић) придружио се партизанима, а Илија (деби на филму Чубрила Чупића), најмлађи мушки наследник, кога отац жели да сачува, растрзан је између две стране.

Фото: АТА имагес

 

- Он је снажан човек, паметан, ментално врло јак. То је живот, некада наиђу и муке и проблеми. Он се озбиљно носи са својим проблемом. Молим Бога, а и уверен сам да ће он наћи снагу и да ће победити - открио је Радош Бајић пред премијеру филма.

Жарко Лаушевић био је недавно на болничком лечењу у "Бежанијској коси", у којој је боравио због проблема с плућима. Глумац је пребачен на кућно лечење. Он је недавно завршио снимање треће сезоне "Калканских кругова", где тумачи лик Велибора Матића.

Фото: АТА имагес

 

Жарко је пре "Калканских кругова" снимао филм "Руски конзул". Рад целе екипе је прилагођен Лаушевићу. Дан снимања траје 10-12 сати, али Жарко снима до пет и мањи број сцена.

Пре пројекције црвеним тепихом су прошетали глумци Нела Михаиловић, Нина Нешковић, Никола Ракочевић, Радован Вујовић, Бранко Јанковић, Чубрило Ћупић, Иван Вучковић и Ђорђе Марковић али и део продукцијске екипе филма Телекома Србија са Александром Мартиновић на челу, као и бројне званице, међу којима су били и патријарх Порфирије, министарка културе Маја Гојковић, Никола Селаковић, Вук Драшковић и амбасадор САД у Србији Кристофер Хил.

Премијеру није пропустила ни глумица Анђелка Прпић у пратњи супруга Марка, а филм су погледали и Андрија Милошевић, Петар Стругар, Сузана Манчић и други.

Радош Бајић највише се обрадовао доласку најмлађих унука Александра Бајића и Филипа Јочића, који су стигли у пратњи његове деце Недељка и Јелене.

- Најважнија је порука коју шаље овај филм - рекао је Матија Бећковић.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: