Он је оптужен да је починио продужено кривично дело силовање као и кривично дело насиље у породици. Оптужени је данас у пратњи затворских стражара доведен у Виши суд у Нишу из притвора док је, како сазнајемо, његова ћерка дошла у пратњи радница служби за социјалну подршку.

- На данашњем рочишту саслушан је оптужени који негира извршење кривичног дела. Испитана је и оштећена у својству посебно осетљивог сведока, преко система преко посебне врсте комуникације – рекао је портпарол Вишег суда у Нишу Мишко Радивојевић који је и председник судског већа.

Оштећена ћерка има статус посебно осетљивог сведока што значи да не мора да се у судници нађе “очи у очи” са оцем који је оптужен за монструозно кривично дело. Она је своју изјаву дала из посебне просторије у Вишем суду у Нишу преко видео бима.

Одлуком суда, јавност је искључена из поступка тако да ће се даљи ток главног претреса одвијати иза затворених врата. Отац је оптужен да је први пут починио ово гнусно кривично дело још 2020. године и то тек након што је његова ћерка напунила 18 година и постала пунолетна. Девојка је раније била смештена у једној хранитељској породици, а по стицању пунолетства изабрала је да се врати породици биолошког оца који живи у Нишу.

ДНК анализа запечатила оптужницу

Кривичну пријаву, а потом и оптужницу против оца монструма, запечатила је ДНК анализа, урађена после рођења бебе, којом су потврђене ужасне сумње – да је осумњичени Б. М. отац и ћеркиног детета! Након што је ДНК анализа показала да је осумњичени у првом степену сродства и са својом ћерком и са њеном ћерком, стављене су му лисице на руке и по налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу одређено му је полицијско задржавање.

- Нажалост то је била ужасна грешка јер је отац, како се сумња, силовао још првог дана када је дошла у његову кућу. Претходно је укућане са којима живи послао напоље, да оду до продавнице, а онда је, како се сумња, користећи се силом и претњом, насрнуо на кћер и силовао је – испричао је раније извор.

Уплашена девојка је смогла снаге да проговори тек шест месеци након другог силовања у фебруару прошле године. У августу је отишла до мајке која живи код Сремске Митровице, и испричала јој шта јој се десило. Гинеколошким прегледом утврђено је да је трудна а након тога су се у случај укључили нишка Криминалистичка полиција и Више јавно тужилаштво у Нишу, чиним интензивним радом је случај силовања је расветљен.

Мајка је одвела ћерку одмах у Дом здравља у Сремској Митровици где је гинеколошким прегледом утврђено да је у поодмаклој трудноћи! Обавештена је и нишка Криминалистичка полиција која је благовремено реаговала и одмах започела поступање. Но, будући да је, према незваничним сазнањима отац негирао дело а да није било сведока, искусни нишки криминалистички инспектори, иницирали су ДНК анализу коју је Више јавно тужилаштво у Нишу наложило одмах по рођењу бебе у децембру прошле године.

На саслушању у тужилаштву након хапшења осумњичени се бранио ћутањем. По предлогу тужилаштва, Виши суд у Нишу му је одредио притвор ради спречавања утицаја на сведоке, због околности да би у кратком временском периоду могао поновити кривично дело, као и чињенице да је за наведено кривично дело прописана казна затвора преко 10 година, а његово извршење је узнемирило јавност.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: