Терапија по савету међународних стручњака

На Фејсбук профилу Зоолошког врта се наводи да је коришћена терапија по саветима ветеринара из међународних организација која се баве опоравком великих мачака, посебно лавова у јужној Африци и Холандији, тако да су избегнути сви лекови који би могли да додатно оштете ове органе код лавова.

Органи почињу да отказују

- Након што је почела сама да узима воду и храну, надали смо се да још може да буде у реду, али њени органи сада почињу да отказују. После дуготрајног изгладњивања и слабости, опште стање је врло лоше. Сама потреба да се због опоравка држи у ограниченом простору је јако стресна за лавицу, која је сада у добу када треба да се игра и истражује околину. Ако јој се и буде враћала снага, сигурно је да ћемо имати и даље оваквих проблема, јер је јако тешко обезбедити неопходно мировање - кажу у Зоолошком врту на Палићу.

ФОТО: Зоо врт Палић

 

Због себичних, неодговорних и бахатих Кики сада трпи огромну патњу и стрес!

Надлежни у Зоолошком врту поручују да "сви треба напокон да постанемо свесни да овакве животиње не могу да се држе као љубимци, јер то није у њиховој природи".

 

 

- Јако је себично, неодговорно и бахато сматрати да је неколико месеци разоноде вредно оволико патње и стреса које сада трпи ово јадно створење. Зато апелујемо на све грађане да не купују егзотичне животиње и да пријаве сваког ко држи такве врсте и бави се њиховом трговином. Надамо се да мала лавица може да се врати са ивице смрти, након свог малтретирања које је доживела од стране "људи" који живе међу нама - поручују у врту.

Неадекватна брига

Подсетимо, младунче старо око пет-шест месеци је 21. септембра на путу у близини Суботице пронашао човек који је кренуо на посао.

По његовом позиву на лице места је изашла полиција, а затим и екипа Зоолошког врта. Мала лавица је била видно исцрпљена, дехидрирана и гладна, а налази из ветеринарске лабораторије су открили да је њено здравствено стање јако лоше.

Највероватније да никада о њој није вођена адекватна брига, да никада пре није окусила месо и да је пила само кравље млеко што не би смела.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".