Карте могу да се купе и у пословницама. Постоје временске, дневне, месечне и годишње за три зоне, односно за зону А, зону Б и ове две зоне обухваћене односно зону Ц. Од 5. јуна припадници Службе јавног реда и комуналне милиције званично су преузели контролу карата у превозу главног града и проверавају карте путем веб апликације.

На 10 продајних места можете да купите карту сваки дан од понедељка до петка са радним временом од 10 часова до 18 часова, а сада се појавио и нови систем куповине.

На друштвеним мрежама је објављена фотографија апарата постављеног у аутобусу на линији 23, где постоји могућност да сами укуцате и купите карту.

Како се види на апарату имате могућност куповине карте за зону А, Б и Ц, а може да се купи временска карта која траје 90 минута и кошта 50 динара, дневна карта која кошта 100, 120 или 150 динара у зависности од зоне.

Како се чини, грађани ће моћи да картицом плате своју карту, која ће у папирној форми изаћи из апарата након куповине.

Фото: Инстаграм принтскрин/serbialive_beograd

 

Озбиљне контроле наплате карата за коришћење јавног градског превоза почеле су крајем августа.

Нови систем јавног превоза наплате карата "Београд плус" је презентован средином маја, а током лета је био период прилагођавања, када су комунални милиционери "Бели" који су овлашћена лица за проверу карата и писање казни, објашњавали људима које затекну без карте на које све начине могу да је купе.

Током контролисања наплате карата, у тимовима су два контролора и један припадних Белих. Како су појаснили из Града, када је раскинут уговор са Кенткартом, тада је та фирма отпустила контролоре који су радили за њих, али су примљени како би наставили свој посао у новом систему.

Контролори, осим што контролишу карте, проверавају и условност возила. Пре него возило крене, они су дужни да провере да ли је чисто, да ли је ради клима, да ли је упаљен ГПС систем за праћење локације.

БОНУС ВИДЕО:

(Мондо)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".