Сестре Гобовић, близнакиње, Марина и Марија, своје дугогодишње искуство и љубав према изворној музици преносе и на децу у дијаспори.

Овога пута су предавања одржале у Румунији, док су прошле године часове држале у Мађарској.

Сарадња са Кабинетом министра без портфеља, задужен за координацију активности и мера у области односа са дијаспором предложили су да баш сестре Гобовић држе часове деци из дијаспоре.

Фото: Лазар Станковић

 

 

Почетак радионице је био на велики празник Крстовдан.

Програм садржи  три музичке радионице са децом предшколског узраста и младима српске дијаспоре у основној и средњој школи "Доситеј Обрадовић" у Темишвару, Румунија, о значају изворне традиционалне музике. Програм рада је прилагођен узрастима деце. Учимо их изворну, духовну и дечији музику.

Фото: Лазар Станковић

 

 

- Јако нам је драго и велико задовољство што смо баш нас две одабране да преносимо малишанима знање о српској традицији. Сва деца су већ после првог дана певале наше песме, али и песме значајне за српску традицију углас. Види се да воле нашу музику. Директорка школе Александра Стојков се потрудила да нас угости на најбољи начин а ми смо надам се оправдале њена очекивања – рекле су сестре Гобовић

Сестре Гобовић су прошле године добиле благослов патријарха Порфирија, да њихов хор "Славујчићи", буде хор при Храму Светог Саве, на шта су изузетно поносне.

Њихова песма "Србија", проглашена је за најлепшу песму о нашој земљи.