Кошаркаши Србије освојили су сребрну медаљу на недавно завршеном Светском првенству у Манили, а Алекса Аврамовић постао љубимац навијача. Својим партијама на терену и карактером одушевио је читаву нацију.

Жељко не крије да је поносан са Алексу и верује да ће наставити вредно да ради и напредује у каријери.

- Алекса који треба да схвати да треба да буде један од лидера овде. Он зна како је сарађивати са мном. Његова улога плејмејкера у репрезентацији је последица тога што смо пре две године причали он и ја о томе, ја сам му рекао треба да игра на плеју иако цео живот игра на двојици јер ту нема места у репрезентацији. И успео је кроз крвав рад да селектор стекне поверење у њега, да стекне поверење саиграча у репрезентацији, да га проглашавају за једног од најбољих одбрамбених играча у овом тренутку, све то он треба да да и Партизану. Што не сумњам. Његова амбиција је огромна, он воли кошарку, воли људе и надам се да ће у том стилу и наставити - каже Обрадовић за Спорт клуб.

Фото: Профимедиа

 

 

Тренер црно-бели открио је шта је рекао Аврамовићу када се вратио са Светског првенства у Манили.

Фото: Профимедиа

 

 

- Прво сам му честитао, а онда сам му рекао да је време да се спусти на земљу. Сад се вратио у Партизан и сад иду нове ствари. Био сам срећан много због њега, заслужио је све што је после тога следило и дочеци у Чачку и у његовој школи. Видело се да је направио нешто где су људи препознали и где су сви желели да му се захвале. За мене није ништа ново што је тако крао лопте, има Алекса то да украде лопту, али има и то да много пута испадне из игре. Извињавам се ја сам тренер (смех), Алекса и ја причамо много о томе, Алекса има добрих страна али има и мана, а ја сам тај који мора да коригује - искрен је искусни стручњак.

(Спортклуб)

БОНУС ВИДЕО: