Кухиња Дијане Ђоковић прилично се разликује од оне коју преферира њена снајка Јелена. Док супруга Новака Ђоковића инсистира на здравој и веганској исхрани, његова мајка била је у том смислу много опуштенија, па је синовима, када су били мали, спремала све што су пожелели. А то је углавном било нешто слатко, по Нолетовом „наређењу”.

‒ Најчешће сам му правила бајадере, палачинке, кекс-торту и маркизу. И не само Ноле, сва тројица су волела слаткише – открила је Дијана једном приликом.

Палачинке сви обожавају, због њих се крше и правила и дијете, а и једноставне су за припрему. Но, како је мама најбољег тенисера данашњице поменула и бајадере, пронашли смо један рецепт за домаћу варијанту која се топи у устима.

Фото: Профимедиа

 

 

Ако размишљате о ситним колачима којима ћете послужити госте на слави или некој другој гозби, бајадера је изврстан предлог. Потребно вам је 100 г чоколаде за кување, 200 г млевених ораха, 250 г млевеног кекса, 400 г шећера, 200 г маслаца, 200 мл воде. За глазуру треба 100 г чоколаде и три кашике уља.

Припрема је, као што смо већ поменули, једноставна. Врсне домаћице и посластичари кажу да се тајна крије у сирупу чија густина треба да одговара течном меду. Помешајте шећер и воду и оставите да се кувају око пет минута да бисте добили такву густину. Склоните са шпорета, па додајте маслац и мештајте док се не истопи.

Foto: Shutterstock

 

 

Потом додајте млевене орахе и кекс. Смесу поделити на два једнака дела, а у један ставите 100 г отопљене чоколаде. Плех димензије 16 x 25 цм обложите папиром за печење, па у њега сипајте смесу са чоколадом и лепо поравнајте. Мало сачекајте да се згусне, па додајте светлији део, смесу са орасима и кексом. Одозго прелијте чоколадном глазуром. Када се бајадера стегне, исецкајте је на штанглице. И то је све.

БОНУС ВИДЕО: