- Дехидрирана је, слаба и неухрањена. Одмах по пријему видело се да јој је лоша крвна слика, има упале у организму, анемију, била је пуна паразита, испод репа је имала рану која је већ инфицирана и очигледно је била у боловима - објавио је Зоолошки врт на Палићу.

- Одмах је прегледана: урађен јој је ултразвук, лабораторијски прегледи крви и урее, тестови. Дата јој је инфузија, витамини, различите инјекција за јачање, против болова и упала.

Изгледа да мала лавица, коју су ветеринари назвали Кикица, никада месо није окусила.

- По реакцији на месо, делује да га никада раније није добијала за храну. После терапије, почела је сама да једе, али делује да црева и желудац нису у стању да варе, па нема столицу. У овој генерално лошој ситуацији може да се деси да и други органи откажу, као што су бубрези и јетра - објашњавају стручњаци.

ФОТО: Ј.Л.

 

- Због опште слабости организма не можемо је стално држати под благом седацијом, већ је потребно физички јој ограничити кретање. Најважније у овом тренутку је да се лавица стабилизује и опорави, а након тога ћемо заједно са другим државним органима наћи најбоље решење за њу.

ОПЕРИСАНА УПРКОС РИЗИКУ

РЕНДГЕНСКИ снимци су показали да лавица има и сломљену бутну кост на левој нози, а на десној делимични прелом, па је, упркос опасности од увођења у анестезију, оперисана. Због повреда костију, она ће и после операције морати да се држи у што мањем простору да би мировала и да би кости могле да јој зарасту.  

ФОТО: Зоо врт Палић

 

Кикицу је у четвртак на Чантавирском путу у Суботици пронашао један возач, који је одмах позвао полицију. Како сазнајемо, окупљенима је одмах било чудно што не бежи, већ допушта да се мази, што није својствено дивљим зверима, ма у ком добу да су. Лавица је очигледно била на измаку снаге.  

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".