Ових дана у медијима се често прича о наступу Јеленене Карлеуше и такмичеу "Звезда Гранда" које се емитовало у исто време на "Првој" и "Пинку."

После наступа и приказивања такмичења, Јелена је поделила графикон на коме је њен наступ био најгледанији, тачније добио је 21 проценат, док су Марија Шерифовић, Милица Митровић и Светлана Цеца Ражнатовић поделиле различите резултате. 

Због ових информација, Саша Поповић је гостовао у емисији "Ново јутро" у ком је оптужио Јелену Карлеушу да је лажирала податке. 

- Ово је један преседан који је невероватан. У питању је један фалсификат и обмана Јелене Карлеуше, која је имала концерт на Првој српској телевизији. У суботу у 21х је била једна лагана емисија како бисмо упознали гледаоце са новим правилима и такмичењу. Јелена Карлеуша је снимила свој концерт на Београду на води и понудила је Првој телевизији да они то емитују у истом термину када иду и "Звезде Гранда". Ја сам добар са људима са Прве телевизије и знам да су рекли, немојте то да радите, немојте да идете на "Звезде Гранда" јер ће то бити фијаско. Рекли су јој: "Ево вам термин у петак у 23 часа", не Јелена је хтела да иде у термину када иду и "Звезде Гранда". Они са Прве су добили да бесплатно емитују тај концерт. Кад су се договорили, Јелена се огласила на свом Инстаграм профилу - изјавио је Саша Поповић, а затим је прочитао Јеленино саопштење на друштвеним мрежама:

Фото: АТА имагес

 

- "И опет ја, када схватим да ћу имати бољу гледаност од Звезда Гранда на Пинку. Мислила сам да се то више не емитује." - цитирао је Поповић, па додао:

- Она је мислила да се то више не емитује. Шта се дешава? Девет сати креће медисјки обрачун и утакмица, Јелена Карлеуша против Звезде Гранда. Ови са Прве се хватају за главу. Где ћете лопатом на багер? - рекао је Поповић, а затим су се на екрану појавили графикони које је он објаснио:

- Горе пише 21:04, Јелена Карлеуша је већ кренула са концертом, а нама је ишао маркетинг. Зашто Јелена Карлеуша увек помиње националне телевизије? Зато што вас на кабловским телевизијама види 37-38% становништва. А телевизије са националном фреквренцијом види цела Србија. Јелена је у 21:04 кренула са концертом, телевизија Хепи је била гледанија од ње, а и ми смо с рекламама гледанији од ње - рекао је Саша и додао:

- У 21:21 смо ми кренули са емисијом и Јелена Карлеуша пада доле, а ми одосмо горе. У 21:43, Хепи има актуелности и разбија Јелену Карлеушу, туче је РТС, а ми да не говоримо. Овде се види стрмоглави пад Јелене Карлеуше. У 22:02 ми смо већ отишли преко 20%, Хепи је мало пао јер су им се завршиле актуелности, а РТС и даље туче Јелену Карлеушу. Ми смо патосирали Јелену и њен концерт - рекао је Поповић. 

- У 22:41 Марија Шерифовић ставља графикон на свом Инстаграму. Јелена прати Марију и види графикон. Јелена види да смо ми на 21 и у фотошопу мења места Првој и Пинку. У том тренутку Пинк је био на 21, а Прва на 5,3. Кад се завршио концерт, она ставља "Алфа и Омега доминација" и ми смо као на 5,3, а она је на 21. Ајде што је ставила Карлеуша, него је ставила Прва на свом Инстаграму. Ово је таква обмана, фалсификат и лажирање, да до сада никада нисмо имали прилике да видимо - рекао је Поповић.

БОНУС ВИДЕО: