Иако је прошло више од месец дана од убиства грчког навијача Михалиса Кацуриса, ситуација на релацији Грчка - Хрватска се не смирује. Како преносе хрватски медији, ухапшена су још деветорица хулигана који навијају за Динамо из Загреба, а они су одмах спроведени у притвор!

Наводно, полиција није истраживала њих, већ је поступала по Европском налогу за хапшење који је издала Грчка! Тамошње власти затражиле су хапшење и изручење десет припадника навијачке групе "Бад Блуе Боyс" који су побегли из државе након навијачких нереда у Атини, 7. августа, у ноћи пре утакмице трећег кола квалификација за Лигу шампиона између Динама и АЕК-а. У нередима је живот изгубио навијач грчког клуба Михалис Кацурис (29), а истрага његовог убиства и даље је у току.

Како преноси "Јутарњи лист", сада је ухапшено девет од 10 особа са новог списка који је Грчка доставила хрватској полицији и трага се само за још једном једном особом. Раније је наведено како је реч о навијачима који су без проблема ушли у Грчку, а чија је имена тамошњим властима доставио МУП пре но што су кренули на пут. Министартсво унутрашњих послова Хрватске је у периоду након инцидента у Атини сарађивало с грчким колегама, али није познато за шта се тачно терете десеторица хулигана са списка. Такође, хрватски медији нису сазнали њихова имена.

Подсћеамо, хулигани који бодре Динамо из Загреба избегли су Србију и заобилазним путем, преко Албаније, ушли у Грчку са "бока", одакле их нико није очекивао. Представљајући се као туристи возили су се до Атине у којој је требало да буду смештени, а након што су се састали са навијачима Панатинаикоса који им је братска група, "Бад Блуе Боyс" су направили страшне нереде на улицама. том приликом убијен је један навијач, а због смрти је одложена утакмица које је требало да се одигра.

УЕФА је донела одлуку да се замене домаћинства, па је наредне недеље прво одигран меч у Загребу, а неколико дана касније и "реванш" у Атини, где је било много драме. У невероватном финишу утакмице хрватски дефанзивац Домагој Вида постигао је гол за АЕК и тако елиминсао свој бивши клуб из квалификација за Лигу шампиона.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: