П. Ђ. (36) из Ковина задржан је по налогу Основног јавног тужилаштва у Смедереву због сумње да је извршио насилничко понашање према малолетним особама.

Њему се на терет ставља да је својим возилом препречио пут Б. Н. (16), А. Д. (15), З. С. (16) и С. С. (14) и почео вербално да их напада и упућује увреде, а потом је Б. Н. дрвеном палицом ударио по леђима, а оштећеног А. Д. у пределу груди, те су им констатоване лаке телесне повреде.

Осумњичени је потом сео у аутомобил и насилном вожњом, великом брзином се приближио малолетним лицима, али су они успели да се склоне и избегли ударац. Од осумњиченог је одузето моторно возило и након испитивања оштећених и свеодока биће поднет оптужни предлог Основном суду у Смедереву.

За кривично дело насилничко понашање, које чини онај ко злостављањем другог, вршењем насиља према другом, изазивањем туче или дрским или безобзирним понашањем значајније угрожава спокојство грађана или теже ремети јавни ред и мир, и притом другом нанесе лаку телесну повреду, казниће се затвором од шест месеци до пет година.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".