Адвокат Пантовић истиче да је Елезовићу одређено полицијско задржавање од 48 сати, а да ће сутра бити изведен пред судију.

- Након хапшења Елезовић је пребачен у Приштину. Њега Специјално тужилаштво тзв. Косова терети за кривично дело "ратни злочин против цивилног становништва" и по налогу Тужилаштва Елезовићу је одређено задржавање од 48 сати у полицијском притвору. Очекујем да сутра буде изведен пред претресног судују Основног суда у Приштини, по захтеву Тужилаштва да му се одреди и судски притвор - казао је Пантовић.

Адвокат је додао да је Елезовић у јако лошем здравственуом стању.

- Данас га је прегледао лекар у Приштини, и изричито наложио полицији да га пребаце у болницу, јер његово здравствено стање не дозвољава да буде смештен у било какву притворску установу, па и полицијски притвор. То је урађено, и он је у болници у Приштини - истакао је адвокат.

Штио се тиче хапшења Елезовића, адвокат Пантовић сматра да хапшење није било најпрофесионалније.

- Не знам детаља самог хапшења, али могу рећи да ми је Илија рекао да полиција није поступала са њим грубо. Чињеница да ја као бранилац нисам могао више сати да знам где се он налази, због чега је ухапшен, и да није добио телефонски позив, ипак говори да све то није протекло по демократским стандардима и по закону - закључио је Пантовић.

(Косово Онлине)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".