Породица талентоване звезде потврдила је у понедељак вест у изјави локалној новинској агенцији Јонхап да је преминуо од ретког облика рака који почиње у органу који је иза доњег дела стомака.

Хи-бонг је најпознатији по сарадњи са Бонгом Џонг-хоом, који је освојио Оскара за Паразита 2020. за режију, оригинални сценарио и жељени најбољи филм, као и остварења Окја (2017) и Мемориес Оф Мурдер (2003).

Фото: Јутјуб принтскрин/MBCDrama

 

 

Године 2000, Хи-бонг се појавио у незаборавној споредној улози у Џунхоовом редитељском дебију "Пас који лаје не уједа" (Баркинг Догс Невер Бите) у улози која је дала нови залет његовој каријери.

У филму је играо ексцентричног кућепазитеља зграде који воли псеће месо. Наставио је да учествује у неколико других пројеката Бонга Џонг-хоа, укључујући Мемориес Оф Мурдер из 2003., Синк & Рисе из 2004. и Тхе Хост из 2006.

"Тхе Хост" је постао најуспешнији корејски филм свих времена, а Хи-бонг је похваљен за свој наступ. У њему је глумио патријарха јаке воље 'губитничке' породице, а његова глума му је донела почасти, укључујући награде за најбољег споредног глумца на Азијско-пацифичком филмском фестивалу и филмске награде Плавог змаја.

Године 2020. одликован је Орденом за културне заслуге Еунгван који се сматра другом највишом класом јужнокорејског културног одликовања корејске владе. Гонг додељује председник Јужне Кореје за „изузетне заслуге у области културе и уметности у интересу унапређења националне културе и националног развоја“.

Хи-бонг је рођен у Јужној Кореји 1924. године. Започео је своју каријеру као уметник на сцени пре него што је прешао на телевизију.

Неке од његових најпознатијих улога на малом екрану биле су Прва република (1981), династија Јосеон 500 година: Сеољунгмае (1985) и Легендарни доктор – Хур Јун (1999).

Затим је прешао на улоге на великом екрану захваљујући поменутом подмлађивању каријере са Џунхоом. Његове филмске улоге су укључивале фантазију борилачких вештина Волцано Хигх (2001), Мy Теацхер, Мр. Ким (2003), То Цатцх А Виргин Гхост (2004), Тхе Девил'с Гаме (2008) и Тхе Спиес (2012).

Његово последње појављивање на екрану било је у корејској драмској серији "Мој адвокат, господин Јо 2: Злочин и казна" 2019. године.

БОНУС ВИДЕО: