- По налогу јавног тужиоца Првог основног јавног тузилаштва у Београду одређено је задржавање у трајању од 48 часова према С.С. (49) због сумње да је учинио кривично дело изазивање опште опасности у подстрекавању. Постоје основи сумње да је С.С. подстрекао три лица( од којих је једно малолетно) да изазову пожар на аутомибилу марке "мини" који је био паркиран у Београду у улици Сарајевска у близини Мостарске петље, а што су наведена лица, чији је идентитет у међувремену утврђен, и учинила дана 14. јуна ове године око 02.30 часова - саопштено је из Првог основног јавног тужилаштва.

Како се наводи, они су запалили аутомобил, а пламен је оштетио и суседно возило, као и излог продавнице, чиме су нанели већу материјалну штету.

- Након оперативног рада МУП, Одељење за истраживање пожара и хаварија у сарадњи са Првим основним јавним тужилаштвом у Београду утврђен је идентитет непосредних извршилаца овог кривичног дела, те је данас ухапшен и налогодавац С.С. који ће бити саслушан у својству осумњиченог пред поступајућим јавним тужиоцем сутра - додаје се у саопштењу.

Након саслушања осумњиченог, у зависности од његове одбране, као и у зависности од постојања законом предвиђеног основа и других околности тужилаштво ће, како је саопштено, одлучити да ли ће предложити Првом основном суду у Београду да одреди притвор према осумњиченом, те ће у доказном поступку испитати оштећеног, сведоке, прибавити евентуалне снимке камера и предузети друге радње како би се утврдиле све околности под којима се одиграо овај кривичноправни догађај и прикупили сви релевантни докази.

(Курир.рс)

БОНУС ВИДЕО: