Николић је осуђен на 15 година затвора за убиство из користољубља. Убио је Гојка Вујчића, познатог макарског зеленаша, 2005. године.

Правоснажно осуђени убица, који се годинама налазио на листи најтражених бегунаца Европола, ухапшен је у августу Пожаревцу у Србији и то на основу међународне потернице која је за њим расписана још у јулу 2011. године.

Николић се тренутно налази у истражном екстрадицијском притвору. У току је поступак пред спским судом након кога би правоснажно осуђени убица требало да буде изручен Хрватској.

ТРИ ПУТА ПУЦАЛИ У ЗЕЛЕНАША

Вујчић, познати пословни човек, убијен је 21. новембра 2005. године у Подгори хицима из ватреног оружја и потом бачен са литице на плажу. Према правоснажној пресуди, коју је изрекао Жупанијски суд у Сплиту, убиство је организовао Николић са још неколико никада идентификованих особа.

Николић је према пресуди узео каматару најмање 2.000 евра, а пола је дао саучесницима. На телу каматара пронађене су три прострелне ране, две на глави, а једна на прсима. Утврђено је и да је Вујчић у тренутку пада с литице још био жив, а оружје којим је убијен никада није пронађено.

За пресуду је био кључан исказ Мате Лалића који је дао пиштољ Николићу. Лалић је правосудним органима тврдио да је Николићу наведени пиштољ дао због дугова, али када је прикупио новац и тражио пиштољ назад, рекао му је како га је наводно изгубио.

ПОБЕГАО КОД ОЦА

Николић је касније полицији рекао да је пиштољ дао Златану Филиповић који је био један од оптужених. Поступак против Филиповића је ипак обустављен након што је приложио потврду београдског суда како је на дан убиства био заузет парницом за старатељство над сином.

Николић је у притвору провео четири и по године након чега је по сили закона пуштен јер поступак још није био правомоћно окончан. Пресуду је дочекао на слободи што му је омогућило да нестане и избегне издржавање казне.

Већ се тада нагађало да је побегао преко границе у Бању Ковиљачу у Србији одакле је пореклом његов отац. Николићев отац је својевремено тврдио да му је син након пуштања из притвора извадио нове исправе.

(24сата.хр)

БОНУС ВИДЕО: