Наиме, санинтет се кретао из правца Рашке на Новом Пазару, а полиција га је пресрела у близини новопазарског насеља Шестово. Тада су му припадници МУП пронашли 3 велике кесе у којој је било по килограм дроге.

Директор Дома здравља Рашка Милисав Гаљак каже да познаје радника који је ухапшен, али да није мога ни да наслути да би он урадио тако нешто.

- Ухапшени радник С. П. је од 28. децембра 2020. године дошао код нас у Дом здравља Рашка и то као запослени на пројекту који имамо између општине Рашка и наше установе. Наиме, тај пројекат се зове "Подизање квалитета здравствене заштите на територији општине Рашка 2 фаза" - рекао је директор ове установе и објаснио да општина финансира овај пројекат јер они као Дом здравља немају довољно средстава, па им преко тог пројекта долазе људе који су им преко потребни у бољем раду.

- Радник С. П. је код нас као возач Хитне помоћи радио на уговор и то на одређено време. Оно што би могао да додам да ми као установа никада нисмо имали проблема с њим јер је своје задатке извршавао на време и био је љубазан и помагао је пацијентима. Такође, сматрам да државни органи треба да казне свакога ко је починио неко кривично дело без обзира на којој је функцији или радном месту. Ми стојимо полицији и тужилаштву на располагању за све информације које би помогле истрази.

Како је даље навео, ухапшени радник С. П. је током јучерашњег дана био на послу.

- С. П. је јуче са налогом отишао за Београд где је требало да довезе пацијента и стигао је пред Дом здравља око 18 сати. Санитет је и даље на паркингу у кругу установе био у 19 сати, према речима шефа возног парка - каже директор Гаљак и додаје:

- С. П. је позвао шефа возног парка у 19.09 сати како би му саопштио да треба да вози пацијента за Београд и да за то поседује налог. Након тога, он је опет позвао надређеног шефа у 20.52 сата и рекао му да ће са њим поћи и рођак, тачније пратња тог пацијента ког је требало да транспортује за Рашку. Од тада се ухапшени радник није јављао.

Наводи да ће истрага утврдити да ли је возач Хитне помоћи Рашка био с неким у возилу, када и како је стављена дрога у санитет.

- Оно што би напоменуо јесте и то да возачи санитета дуже то возило и они брину о њему, наиме, они подносе извештаје колико километара су прошли, колико горива је потрошено и свако је задужен за своје возило - рекао је директор Дома здравља Рашка.

Подсетимо, полицијаци из Новог Пазара наводно су добили дојаву да се у санитету налази дрога, па су организовали акцију и возило је пресретнуто на путу. Дојава се испоставила као тачна па је возач Хитне помоћи преведен, а кола Хитне помоћи полицијаци су одвезли до станице у Пазару.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".