Постепено повећање облачности које се очекује крајем дана и током вечери биће увод у промену времена.

Четвртак ће преко Србије донети премештање ослабљеног хладног фронта, па ће бити више облачности, понегде и локалних пљускова са грмљавином. Они се прво очекују на северу Србије, пре свега у Војводини.

Иако ће бити свежије, у четвртак ће и даље бити веома топло за ово доба године. Максимална температура биће од 28 до 32°Ц, у Београду до 30°Ц.

Хладни фронт донеће и северозападни ветар, на северу Војводине појачан.

Иначе, не очекују се значајније облачности нити јаче олује, али се локално понегде очекују јачи пљускови са грмљавином.

У петак још мало свежије, а уз променљиво облачно време, биће и кише и локалних пљускова са грмљавином.

Биће још мало свежије, максимална температура биће од 25 до 29°Ц.

Викенд ће донети више сунца, недеља и топлије време. Максимална температура у суботу ће бити слична као у петак, а другог дана викенда топлије, максимална температура у већини предела биће око 30°Ц.

Време наредне недеље

Почетком следеће седмице биће сунчано и поново веома топло, уз температуре преко 30°Ц.

Иначе, просечна максимална температура за средину септембра износи од 23 до 27°Ц, тако да је она данас и за седам степени виша од просека. Иако се наредних дана очекује пад, температуре ће и даље остатати изнад просечних вредности за ово доба године.

Дакле, иако нас већ од сутра очекује промена времена, али не тако изражена, овогодишњи септембар остаће упамћен као прави летњи и стабилнији, нарочито сходно томе да према тренутним прогнозама нема на видику да ће доћи до значајнијег захлађења.

Ипак, за разлику од прве половине септембра и доминације антициклона, односно виоског ваздушног притиска, уз стабилно, суво, сунчано и право летње време, другу половину септембра мање-више ће обележити утицај циклона са Атлантика, па ће и даље остати топло, али уз нешто променљивије време.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: