Ћерка глумице Анице Добре и бизнисмена Миодрага Миће Совтића, Мина Совтић, нерадо говори о приватном животу. Она и њен дугогодишњи изабраник Лука Николић постали родитељи пре шест месеци, а сада је открила каква је као бака прослављена глумица.

- Кад сам ја била мала моја мама је екстремно много радила и знам да сам је стално осуђивала у смислу посао ти је важнији од мене. Искрено сад кад имам такав пример, ја никад нећу моћи да будем тако дисциплинована као она, то је војничка дисциплина - рекла је Мина и додала:

- То је урођени карактер, њена мајка је Словенка, то је ниво дисциплине и одговорности који ја немам. Ја имам нешто опуштено и спонтано у себи. То код ње не постоји - каже Мина, али признаје да је Аница с годинама опуштенија него што је била раније.

- Корисно је имати особу на коју можеш да се ослониш - наглашава млада глумица.

 

Фото: Анђела Стевановић Живковић

 

 

Она је навела и које инструкције даје својој мами када чува унуку.

- Не мораш да јој стављаш капу, чарапе. Све је ок'. То су једине инструкције које јој дајем да бих је опустила, а не да се бринем да ли ће она о нечему да размишља.

Мина у подкасту "Мамазјанија“ присетила и детињства, те открила да је имала огромну слободу у свему.

- Ако сам хтела да идем у вртић са зеленом и наранџастом чарапом на једној и другој нози, то сам могла да радим. Имала сам потпуну слободу, то је за наш менталитет неуобичајено. Могла сам да ставим глисту у уста. Нису ме спречавали ни у чему. То је за мој карактер феноменално. Увек су имали поверење у мене, све сам причала родитељима, поготово мами, а пошто су ми дали поверење, то сам хтела да оправдам. Никад нисам била проблематична. И путовала сам сама. Имала сам слободу да будем оно што јесам - закључила је Мина.

Мина је једном приликом открила да се њен изабраник бави програмирањем, али да не жели јавно да се експонира.

- Труди се да остане анониман, у сваком смислу. Добар је човек, воли животиње, заједно их спасавамо. Лепо нам је, срећна сам - рекла је она раније за "Хелло", те објаснила због чега ни њена мајка Аница никад није желела да јавно експонира породицу.

- Имала је 32 године кад ме је родила, а непричање и непоказивање мужа и ћерке сматра кућним васпитањем. Баш као и ја. Мислим да за свако експонирање треба имати јак повод и оправдан мотив - рекла је тада Мина.

БОНУС ВИДЕО: