Како преносе тамошњи медији, у трагедији су живот изгубили Вилмош Розавољђи и његов син Арпад, када се авион у којем су се налазили срушио. Они нису имали шансе да преживе удар, јер је летелица након пада експлодирала.

Спортски авион срушио током демонстрационог лета у недељу поподне на дан летења у Фехервару, тачније на ваздушној паради у Боргонду. Они који су били на лицу места видели су само да се авион типа Т28 Тројан током скретања нагнуо, изгубио брзину и срушио, преноси Блик.

 

 

На лице места стигла три спасилачка хеликоптера

У Националној служби Хитне помоћи за тамошње медије је речено да су кола Хитне помоћи која су се налазила на лицу места почела са збрињавањем повређених, а убрзо је стигло још возила Хитне помоћи и три спасилачка хеликоптера.

Три особе задобиле тешке телесне повреде

Животи двоје људи (отац и син) нису могли бити спасени, а три особе (девојка, жена и мушкарац) задобиле су тешке опекотине и хеликоптерима Хитне помоћи превезене су у болнице у Будимпешти.

Четврта особа, односно дечак, лакше је повређен и превезен је у болницу у Секешфехервару након указане помоћи на лицу места.

Према чланку Делмгиар, Вилмос Розсаволгии и његов син Арпад изгубили су животе у трагедији, били су у авиону типа Т28 Тројан. У суботу су се многи људи још увек дивили њима и њиховом авиону у Сегедину, али су данас обојица изгубили живот у Боргонду.

Хитна помоћ стигли на лице места уз помоћ Националне гарде
На месту трагедије налазе се возила Хитне помоћи и полицајци који су стигли на лице места уз помоћ Националне гарде. Организатори су замолили гледаоце да се смире, али наравно ваздушна парада није настављена.

Према писању мађарских медија, Делмагиару, авион који се управо срушио направио је прве кругове у мађарском ваздушном простору и изнад Сегедина са мађарским регистарским бројем.

Власник авиона Вилмош Розавољђи рекао је пре првог полетања да је авион произведен 1951. године и да је био у америчком ваздухопловству до 1956. године, након чега је продат Французима. Крајем 70-их се вратио у Америку, у приватне руке, а касније га је купио швајцарски држављанин из Јужне Африке. Авион је растављен и превезен у Швајцарску, а Розсаволгии га је купио 24. априла уз помоћ својих пријатеља.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".