Кошаркаши Србије изгубили су финалну утакмицу на Мундобаскету од Немачке резултатом 84:77.

Селектор Светислав Пешић истакао је на конференцији за штампу да се одређене ствари у склопу српског кошаркашког савеза морају променити.

- Људи који су задужени за кошарку у Србији морају нешто да ураде иначе ћемо бити срећни да се квалификујемо за Светско првенство. А медаља неће бити. То сам рекао јасно. Ми немамо лигу! Не постоји лига у Србији, како ми мислимо кошарку да развијамо без лиге. Погледајте сад немачку кошарку! Међутим Немачка има већ 20 година један од најбоље организованих система такмичења. Није ни чудо што овако играју, што су направили толико играча, а није ни чудо што је Шпанија направила овакав резултат годинама. Ако се у најскорије време не деси нешто, ако ми сада после овога што се десило овде на СП не седнемо и не прихватимо истину да морамо да а се спремимо за следећи олимпијски циклус. Да се уреди систем такмичења, а тога нема! Ако тога не буде било неће се ово поновтии! Немојте ме више вући за језик - оштар је био Пешић!

ФОТО: М. Вукадиновић

 

Србија је после нерешеног првог полувремена (47:47) слабије отворила други део игре, што су Панцер предвођени расположенин Денисом Шредером знали да искористе.

Најзапаженији међу орловима био је Алекса Аврамовић са постигнутих 21 поена, док је код Немаца Шредер убацио 28 поена.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".