Дејан Петровић и Дејан Јовановић бенду прикључили тек уочи снимања спота за песму "Рамаламадингдонг", а Борац Борко и Дејан Томовић тек на снимању прве плоче крајем 1990. и почетком 1991. године.

Током 1990. године бенд уопште није имао саксофонисту, нити клавијатуристу. Бенд такође није имао ни живе наступе током 1990. године, већ је радио искључиво на демо снимцима. Душан Варда је напустио бенд пре него што је снимљена прва плоча. Последње демо снимке (уочи снимања прве плоче) бенд је урадио у студију код Бранка Хендрикса на Новом Београду. Ту је снимљена и демо верзија њиховог првог хита "Рамаламадингдонг". 

Фото: Jutjub принтскрин/Vampiri Official

 

 

Другог јуна 1990. године бенд је снимио спот за истоимену песму. Један део спота сниман је на крову биоскопа "20. октобар", а други део на Калемегдану. Снимак је некако дошао до РТБ и убрзо је постао ТВ хит, а тек потом почео да се врти на радију. Иако су у лето 1990. године постали веома популарни, "Вампири" нису одмах добили прилику да сниме плочу, већ су још неко време радили као демо бенд.

Крајем 1990. године, "Вампири" су по први пут ушли у прави 24-канални ”Студио О” код Оливера Јовановића и снимили три песме ("Леа", "Анђела" и "Малена") у продукцији Саше Хабића. Тек након тога ПГП РТС је пристао да им омогући снимање прве плоче.

Фото: Архива Новости

 

 

Оснивач и вођа бенда био је Александар Ераковић Ера. Њега су обожавале тинејџерке, а он "Битлсе", чијој се музици посветио чим су "Вампире" с музичке сцене одували нови музички таласи деведесетих година.

- Као да су "Вампири" били јуче, или у другом животу - присећа се данас Ера и прича шта се десило од тада:

- Свирали смо неко време по Европи и схватили да су се људи ужелели "Вампира" па смо их послушали и одлучили да се вратимо - изјавио је Ера својевремено.

Фото: Архива Новости

 

 

 

"Вампири" су правили свој велики концерт у Сава центру 2012. године, а објавили су једну нову песму по имену "Пут за прави пут" 2015. године.

Ера више не личи на Еру "вампира", сада има имиџ "Битлса”, а највише га воли једна тинејџерка, његова седамнаестогодишња ћерка.

Ера је недавно дао нови интервју у коме је причао о краткој историји бенда, успесима који су постигли, али и новим нараштајима који, како каже, не цене уметност која је настала пре њиховог рођења.

Фото: Архива Новости

 

 

- Нажалост ми присуствујемо потпуном обесмишљавању музике, ови данашњи популарни аутори и извођачи су решили да нас лише и мелодије и хармоније. Остали су само ритам и компјутерски звукови који не знам коме пријају. Притом, глас, као најлепши људски инструмент који је вековима вреднован, протурен је кроз "аутотјун" и то не личи ни на шта. Како је могуће да се то на крају некоме свиђа - изјавио је он кроз смех.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".