Со, као и шећер, не препоручују се у већим количинама, јер тада могу бити штетни за здравље, међутим, то не значи да не постоји и њихова позитивна страна.

Људима који муку муче с несаницом ова комбинација, у одговарајућој размери, може пружити оно што им је у том тренутку неопходно, а тако недостижно – миран сан. Како то?

Шећер и со делују као „батерије“ за ћелије – глукоза омогућава директан доток горива у митохондрије, а равнотежа натријума у међућелијској течности омогућава правилно ћелијско дисање и производњу енергије.

Фото: Профимедиа

 

 

Обе ове хранљиве материје су снажни прехрамбени алати за управљање стресом – шећер сигнализира телу да заустави производњу хормона стреса, који штети вашем метаболизму и узрокује несаницу. Со је такође важна за одржавање хомеостатског стања у ком се адреналин држи под контролом.

Треба напоменути да шећер не узрокује хиперактивност. Када се користи као терапијски прехрамбени алат, на овај начин, има управо супротан ефекат.

Фото: Профимедиа

 

 

Дакле, ако сте међу онима који се често буде, посебно између 2 и 4 сата ујутру, и притом осећају како адреналин циркулише телом и онемогућава сан, комбинација шећера и соли за вас може бити спасоносна.

Познато је да је здрав и миран сан основа за добро здравље. Стога, није тешко закључити колико је важно добро се наспавати. Свакодневни стресови и бројне обавезе нас толико исцрпљују да недостатак сна може бити погубан за наш организам, па ово решење заиста представља спас.

Фото: Профимедиа

 

 

Како направити успављујући прах?

Однос соли и шећера треба да буде 1: 5. Најбоље је користити нерафинисану морску (или хималаиску) со и квалитетни смеђи шечер. Помешајте 5 кашика шећера и 1 кашику соли и ставите у стаклену теглицу. То ће вам дуго трајати. Пред спавање (или у току ноћи кад се пробудите), промућкајте теглицу и под језик ставите, попут лека, мали прстохват те мешавине соли и шећера да се лагано отопи.

Ово је прави „магични прах за спавање“ и попут лека, овај чаробни прах поштедеће вас несанице!

(Атма)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".