Једна од корисница ове друштвене мреже објавила је видео у којем је набројала десетак својих омиљених српских израза који јој пуно боље звуче од оних које за исте ствари користе Хрвати.

- Добар дан из Далмације, јуче ми је искочио Тик ток у којем девојка набраја 10 омиљених српских речи, па ево и мојих пар - почела је тиктокерка.

Као свој најомиљенији израз, изабрала је "мрзи ме" уз објашњење да јој је много слатко када неко од наших људи каже "мрзело ме је да нешто урадим".

- Толико ми је слатко да то кажеш кад ти се нешто не да, једноставено савршен израз - рекла је.

За "ложи ме" и "ради ме" није успела да нађе доследни кроатизам, па их је оценила као непреведиво добре.

- У хрватском немамо тако добар израз, можда "пере ме" у негативном смислу, али ни близу није добар као ради ме, исто као и "ложи ме", пуно је боље од "пали ме" - закључује она.

Посебно примамљиви били су јој називи ликова у цртаћу "Сунђер Боб", где је издвојила Лигњослава и Кеба Крабу, а верзија "Снежане и седам патуљака" више јој се допала на хрватском.

- "Снежана и седам патуљака" ми је много лошија од Снегуљице.

Морски називи такође су јој изузетно привукли пажњу, па су се међу њеним омиљеним речима нашли "острво" и "таласи", али и једна животиња.

- Ајкула је пуно бољи назив него морски пас, какав пас? - запитала се тиктокерка.

"Микроталасна" је добро насмејала, а називе за поврће оценила је као одличне, исто као и "матори" и "ортаци".

- Печурке, сочиво, боранија, цвекла то ми је генијално - додала је.

За неке кроатизме посебно се чудила како се тако зову, па су јој српски "тротинет" и "парче пице" потпуно логичнији од "ромобил" или "комад пице".

- Парче пице ми је 7 пута боље од "комад пице", исто као и обезбеђење, много боље звучи када изговараш него "осигурање", једноствано клизи низ уста - завршила је она.

Видео је за веома кратко време постао виралан на мрежама, а колико се свидео и Србима сведочи велики број позитивних коментара на рачун ове девојке: "Преслатко", "Браво за видео", "Одличан избор, поздрав из Београда"...

У коментарима се јавио и велики број Хрвата који је само низао своје омиљене српске називе, а посебно су им привлачни: качкаваљ, блеја, качкет, шаргарепа, патике, бостан, мување, кајсије, ранац...

БОНУС ВИДЕО: