Током јутра понегде краткотрајна магла. Ветар слаб, променљив. Најнижа температура од 10 до 17, а највиша од 29 до 31 степен.

Иначе, РХМЗ је издао ново упозорење због невремена које се очекује. Наиме, плјускови и грмлјавине који се, као локална појава, у неделју очекују већ од средине дана у Војводини, у вечерњим сатима ће се интензивирати најпре у западној Србији, а у току ноћи и у понеделјак и у осталим крајевима који се налазе јужно од Саве и Дунава, условлјавајући количине од 20 до 50 мм, локално и више.

Прогноза за наредна три дана

Недеља

У првом делу дана претежно сунчано и топло. Од средине дана, уз локални развој облачности, краткотрајни пљускови са грмљавином очекују се прво у Војводини, док ће се грмљавински развоји интензивирати увече у западној Србији, а у току ноћи и у осталим крајевима који се налазе јужно од Саве и Дунава. Ветар у скретању на северозападни и у појачању. Најнижа температура од 10 до 18 степени, а највиша од 28 до 32 степена. На снази ће бити жути и наранџасти метео аларм, и то у западној Србији и Шумадији, због високих температура, обилних падавина и грмљавинских неподога.

Понедељак

У Војводини престанак падавина уз делимично разведравање. У осталим крајевима променљиво облачно с кишом, пљусковима и грмљавином, који ће у западним, централним и јужним крајевима бити местимично обилнији (од 20 до 50 мм, локално и више). Ветар јак, северни и североисточни. Најнижа температура од 13 до 18 степени, а највиша од 20 степени на југу до 26 степени на северу Србије. На Косову и Метохији ће на снази бити наранџасти метео аларм, због обилних падавина и грмљавинских непогода.

Уторак

Променљиво облачно са сунчаним интервалима. Појава кише или краткотрајног пљуска очекује се још понегде у централној и јужној Србији средином дана и после подне. Дуваће слаб и умерен, на планинама јак североисточни ветар. Најнижа температура од 12 до 16 степени, а највиша од 25 до 29 степени.

БОНУС ВИДЕО:

ШКОЛА ЈЕ ПОЧЕЛА: Питали смо Београђане да ли се сећају свог поласка у први разред

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".