Власти америчке савезне државе Охајо објавиле су данас снимке полицијских камера на којима се види када су полицајци усмртили Такију Јанг, црнкињу која се у тренутку пуцњаве налазила у свом аутомобилу, и која је у тренутку смрти била трудна.

- Неспорно је да је Такијина смрт могла да се избегне. Радило се о грубој злоупотреби моћи и полицијских овлашћења - поручили су чланови њене породице након што су погледали видео снимак, преноси Глас Америке.

Снимак објављен недељу дана након смрти Такије Јанг

Снимак објављен више од седмице након њене смрти приказује једног од полицајаца који од Такије Јанг више пута тражи да напусти возило, након чега други полицајац који се налазио надомак возачеве стране аутомобила који је Такији саопштио да је оптужена за крађу, што је она демантовала и поред тога што је полицајац и даље инсистирао да изађе из возила.

Јанг је окренула волан удесно и почела да убрзава према полицајцу, када је он пуцао кроз предње стакло возила, након чега је оно ударило у зид продавнице пред којом су се налазили.

Смрт труднице могла да се избегне

Правни заступник Такијине породице Шон Волтон поновио је да је њена смрт могла да се избегне, истакавши да његови клијенти траже да полицајци умешани у случај кривично одговарају, а локални шериф је навео да су полицајци разбили прозор на њеном аутомобилу како би јој била пружена медицинска помоћ.

Очекивало се да ће Јанг родити ћерку у новембру, а у иницијативи преко интернета да се плате трошкови њене сахране прикупљено је скоро 7.000 долара, преноси портал.

БОНУС ВИДЕО:

РУСИЈА: Гроб Јевгенија Пригожина на Пороховском гробљу у Санкт Петербургу

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".