- У среду ће се под утицајем циклона над Јадраном преко региона премештати нова фронтална зоне која ће већ пре подне над обалом Јадрана и његовим залеђем, као и понегде на северу региона условити локалну појаву пљускова, док ће после подне над већим делом Јадрана, највећим делом БиХ, источном Хрватском, већим делом Србије и Црне Горе бити врло нестабилно уз грмљавинске пљускове, а локално може бити и временских непогода, посебно на северу региона - наводи Чубрило и додаје:

- Ветар у среду после подне у скретању на северозападни који у зони пљускова на кратко може бити олујан. Дневни максимум од +26 до +31 степен Целзијуса. У ноћи ка четвртку и у четвртак пре подне над северном БиХ, источном и делом средишње Хрватске као и на северу и западу Србије облачно уз повремене пљускове, док ће после подне над целим регионом бити променљиво облачно уз могућу појаву слабијих пљускова. Ветар умерен, до појачан, северозападни. Биће и релативно свеже уз дневни максимум од +15 до +25 степени Целзијуса.

Према његовим речима од петка до наредног понедељка суво уз свеже ноћи и постепен пораст максимума.

- Минималне температуре од +8 до +17 степени Целзијуса, а максималне дневне од +27 до +32 степена Целзијуса. Оперативни ЕЦМWФ за понедељак даје могућност пролазног наоблачења уз пљускове и освежења и то прво на северу региона али тај прорачун за сада нема баш јаку подршку ансамбле чланова овог модела. По прорачуну истог модела од 05.09. до 08.09. променљиво облачно, после 07.09. уз повремене пљускове и то углавном на северу региона где ће бити и нешто свежије те би се тих дана максимуми кретали од око +27 на северу до око +33 на крањем југу региона. После 11.09. стоји сигнал за захлађење које би вероватно полако почело најављивати долазак праве јесени - пише Чубрило и додаје:

 

 

 

- До петка врло нестабилно уз грмљавинске пљускове и осетно свежије, а од викенда суво и топлије, али је интензитет тог отопљења још увек упитан. Сви изнети подаци и процене су резултат моје обраде и тумачења нумеричких модела, за званичне информације пратите државне прогностичке заводе - поручио је метеоролог.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".